Nieuws

Wie zijn de vijanden van het internet?

China en Iran zijn nog steeds de grootste internetvijanden ter wereld. Dat meldt een rapport over internetvrijheid van de organisatie Reporters Without Borders.

Verrassend is dat ook democratische landen waaronder Australië en Zuid-Korea slechte punten krijgen. Australië omdat het een internetfilter wil installeren en Zuid-Korea wegens het doorvoeren van wetten die het internetgebruik beperken en de anonimiteit van de gebruikers ter discussie stellen.

Over China is het laatste woord nog niet gezegd. De grootmacht bevindt zich momenteel in een krachtmeting met Google over het al dan niet filteren van de zoekresultaten in het land.

[related_article id=”158578″]

Meer censuur
De belangrijkste tendens is de verdubbeling  van het aantal landen dat het internet censureert. Maar liefst zestig landen bepalen momenteel welke inhoud hun onderdanen wel of niet mogen zien. Vorig jaar waren er dat nog dertig.

Over Venezuela, het land van Hugo Chavez, wordt echter met geen woord gerept. De president sprak vorige week nog zijn afkeur uit over het internet, nadat valse geruchten over de dood van enkele medewerkers op een krantenwebsite werden gepubliceerd.

internetmaatschappijnieuwsprivacyreporterswithoutborders

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600