Nieuws

Xbox 360 Slim in de maak?

Op een Chinees forum zijn foto’s opgedoken van een gereviseerd Xbox 360-moederbord. Daarbij komt dat het Xbox 360-ontwikkelingsteam op zoek is naar een motherboard design engineer. Een afgeslankte versie van de Microsoftconsole lijkt in de maak.

Op een van de foto’s op het Chinese A9VG-forum is een moederbord te zien dat sterk op dat van een Xbox 360 lijkt. Alle componenten zijn aanwezig, maar het design is veranderd en er zijn enkele aanpassingen gedaan.

Zo is er bijvoorbeeld een extra satapoort te zien. Maar de grootste aanpassing is het feit dat er maar één koelblok (met daarop een ventilator)  meer overblijft.

[related_article id=”161452″]

Combinatiechip
Op een tweede foto zie je een close-up van de chip die onder het koelblok verstopt zit. Waarschijnlijk is dat een nieuwe CPU/GPU-combinatiechip. De huidige Microsoftconsoles maken gebruik van aparte processors.

Technologiewebsite Engadget merkt trouwens op dat Microsoft op zoek is naar een moederbordontwerper voor het Xbox 360-ontwikkelingsteam, wat de geruchten alleen maar sterkt. Een ‘Xbox 360 Slim’ zou ook niet onlogisch zijn, aangezien concurrent Sony onlangs al een slankere variant van zijn PS3-console op de markt bracht.

Kritiek
Microsoft heeft sinds de introductie van de Xbox 360 veel kritiek gekregen op zijn hardwaredesign. Opvallend veel consoles geven de geest omdat ze oververhit raken.

Hopelijk neemt Microsoft de tijd bij het ontwikkelen van een nieuwe versie van zijn populaire console en is daarmee het tijdperk van de befaamde red ring of death definitief voorbij.

hardwarehome-entertainmentmicrosoftnieuwsxbox360

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600