Nieuws

PureSync 2.2.4

PureSync is een erg praktische tool om bestanden op verschillende locaties te synchroniseren en back-ups te maken.

Wanneer je PureSync voor de eerste keer opstart, krijg je meteen de mogelijkheid om een back-uptaak aan te maken. Je kunt kiezen tussen verschillende synchronisatietypes, waaronder mappen synchroniseren, back-up en ‘echo’. Deze laatste is gelijkaardig aan een normale back-up, maar verwijdert bestanden in het doel als blijkt dat die zich niet langer in de bron bevinden.

[download_file]

Aan een back-uptaak kun je een onbeperkt aantal mappen toevoegen. PureSync neemt alle submappen automatisch op in je back-up, maar dat is aan te passen. Zo kun je bijvoorbeeld enkel alle submappen tot één niveau dieper opnemen in de back-up. Ook bestanden uitsluiten of opnemen op basis van extensie is mogelijk.

Geschikt back-upmoment kiezen
Je kunt op allerlei manieren aangeven wanneer je precies een back-up wenst. Zo kun je bijvoorbeeld automatisch een back-up laten nemen wanneer een bepaalde externe schijf verbonden wordt. Of je laat een back-up starten wanneer een bepaald bestand is gewijzigd, al dan niet na een instelbare wachttijd. Uiteraard is het ook mogelijk om back-ups te plannen, zodat bijvoorbeeld eenmaal per week al je bestanden veiliggesteld worden.

Bovendien weet de overzichtelijke interface van PureSync ons te bekoren. De bron- en doellocatie van de back-up worden bijvoorbeeld duidelijk naast elkaar gezet, zodat je een goed beeld krijgt van welke bestanden er tijdens de eerstvolgende sessie zullen worden gekopieerd, of er conflicten zullen optreden, enzovoort.

De gratis variant van PureSync volstaat absoluut voor eenvoudige en betrouwbare back-ups. Wil je echter meer geavanceerde mogelijkheden als het back-uppen naar een FTP-server, of het comprimeren en encrypteren van back-ups, dan moet je uitkijken naar een betaalversie.

back-updownloadspuresyncsoftwaresync

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen