Nieuws

Sandisk heeft microSDHC-kaart van 32 GB

Flashgeheugenfabrikant Sandisk kondigt, net als Samsung vorig maand, aan dat het een microSDHC-geheugenkaart van 32 GB op de markt brengt. Dat is de grootste capaciteit voor dit type tot nu toe.

Wie binnenkort dit geheugenkaartje ter grootte van een vingernagel wil aanschaffen, moet 200 dollar neertellen. Een forse prijs als je weet dat de 16 GB-variant al voor 50 dollar over de toonbank gaat. Maar bij de introductie van nieuwe geheugenkaarten met grotere capaciteit ligt de prijs altijd hoog.

Voor de productie maakte Sandisk gebruik van de derde generatie 32 nanometer X3-technologie. Hierdoor kunnen op elke cell drie bits weggeschreven worden. Sandisk kan dankzij deze technologie 32 GB aan opslagruimte op het kleine microSD-formaat persen.

[related_article id=”152275″]

De geheugenkaart valt in de snelheidscategorie ‘class 2’. Grote bestanden kopiëren duurt dus wat langer dan bij een kaartje uit klasse 4 of 6.

Wil je het geheugen van je smartphone uitbreiden met 32 GB, kijk dan eerst de specificaties na. De minder recente modellen ondersteunen namelijk maximaal 16 GB. Googles Nexus One bijvoorbeeld ondersteunt wel 32 GB. Op het geheugenkaartje rust een garantie van vijf jaar.

hardwaremicrosdhcnieuwsopslagsandisk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600