Nieuws

Hackers kunnen sms’jes van iPhone kopiëren

Tijdens de hackerbijeenkomst Pwn2Own op de beveiligingsconferentie CanSecWest in Vancouver zijn techneuten erin geslaagd een iPhone op afstand te kraken. Twee hackers konden op afstand, via een zwakte in de browser Safari, alle sms-berichten kopiëren.

Een Italiaans-Luxemburgs duo gooide hoge ogen met hun hack van Apples iPhone. Ze ontvingen hiervoor een geldprijs van 15.000 dollar.

Ook andere succesvolle hackers werden beloond met klinkende munt. Zowel in de beveiliging van Safari onder OS X als in Internet Explorer 8 en Firefox onder Windows 7 werden achterpoortjes ontdekt.

Jailbreak
De iPhone 3GS die Vincenzo Iozzo van beveiligingsfirma Zynamics en Ralf Weinmann van de Universiteit van Luxemburg onder handen namen, had de laatste 3.1.3-update en was nog niet eerder gehackt om er niet-officiële software op te gebruiken (een zogenaamde jailbreak).

De twee surften met de Safaribrowser van de iPhone naar een website waarop ze een exploit hadden geplaatst. De browser crashte, maar al na twintig seconden hadden ze de hele sms-database van het toestel naar hun server kunnen kopiëren.

Dit nieuwe gat in de beveiliging van de iPhone zou volgens de ontdekkers op elk model aanwezig zijn.

Patch
Alle hackers zetten nu hun werkwijze uiteen aan de ontwikkelaars van de gekraakte producten. Het grote publiek komt pas meer details te weten zodra de ontdekte gaten zijn gedicht met een patch.

beveiligingfirefoxhackiphonenieuwssafari

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600