Nieuws

Xbox 360 krijgt USB-geheugenopslag

Om spellen voor Microsofts Xbox 360-console op te slaan kun je vanaf 6 april een USB-stick of externe harde schijf gebruiken, als alternatief voor de dure geheugenkaarten en harde schijven. Larry Hryb, hoofd van de onlinedienst Xbox Live, bevestigt de geruchten hierover.

De nieuwe update voor Microsofts spelcomputer wordt vanaf 6 april beschikbaar gesteld via de onlineservice. De grootste vernieuwing is de mogelijkheid om USB-geheugensticks en harde schijven met USB-aansluiting te gebruiken voor de opslag van savegames en spellen.

Minstens 1 GB
Hoewel Microsoft de Xbox 360-fans met deze update een alternatief biedt voor zijn eigen dure opslagaccessoires, zijn er ook beperkingen. Zo moet een geheugenstick minstens één GB groot zijn en is de maximumcapaciteit van een partitie voorbehouden voor de Xbox 360 zestien gigabyte.

[related_article id=”161452″]

De console van Microsoft heeft twee USB-ingangen, waardoor er dus twee sticks tegelijk aangesloten kunnen worden. Dat brengt de totale USB-opslagcapaciteit op 32 GB. De grootste officiële harde schijf voor de Xbox 360 kan momenteel 250 gigabyte aan spelgegevens bewaren.

Hryb kondigt ook aan dat Microsoft samen met SanDisk in mei voorgeformatteerde USB-sticks op de markt brengt. De beschikbare groottes en de prijzen zijn nog niet bekend. Wie een andere geheugenstick of harde schijf gebruikt, zal deze eerst moeten formatteren via het Xbox 360-dashboard.

Project Natal
Buiten de toevoeging van USB-geheugenopslag is er in de systeemupdate van april weinig nieuws te bespeuren. Waarschijnlijk wacht Microsoft op de technologiebeurs E3 in juni om meer aankondigingen te doen over zijn bewegingsgevoelige spelbesturing Project Natal.

Ook gaan er geruchten dat een afgeslankte versie van de vijf jaar oude Xbox 360 in de maak is. Misschien een versie met alleen USB-poorten en zonder de huidige geheugenkaart- en hardeschijfaansluitingen?

gameshome-entertainmentmicrosoftnieuwsusbxbox360

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600