Nieuws

Vingerafdrukscanner voor Britse agent

Een Engels bureau voor verbetering van openbare veiligheid kondigt aan dat de Britse politie uiterlijk eind 2012 uitgerust wordt met mobiele vingerafdrukscanners.

In het rapport Wetenschap en innovatie zet het National Policing Improvement Agency (NPIA) zijn doelstellingen voor de komende drie jaar uiteen. Een aantal technische hoogstandjes, zoals mobiele vingerafdrukscanners en draagbare videoapparatuur, moeten de Britse agent efficiënter laten werken.

MobileID
De ontwikkeling van de draagbare identiteitscanners is het verst gevorderd. Met deze zogenaamde MobileID’s kunnen agenten de identiteit van verdachten overal verifiëren. Door een scan van de wijsvingers draadloos aan de nationale databank te toetsen wordt veel tijd gewonnen. Het hele proces zou amper twee minuten in beslag nemen.

Het MobileID-toestel is de afgelopen twee jaar getest en goed bevonden door 28 Britse politiekorpsen. De testperiode loopt deze herfst af.

Smartphone
“We hebben alle Britse korpsen een aanbod gedaan voor een kleinere versie, ongeveer zo groot als een smartphone”, vertelt een woordvoerder van het NPIA aan onze Britse collega’s. Deze afgeslankte versie zal geproduceerd worden door biometriespecialist Cogent. Dat neemt tussen de zes en twaalf maanden in beslag.

Het NPIA werkt daarnaast aan een fotoapplicatie voor de mobiele telefoons van de agenten. Dat programma moet het de agenten in de toekomst mogelijk maken om foto’s van verdachten via gezichtsherkenning draadloos te toetsen aan een nationale politiedatabank.

justitiemaatschappijmobilemobileidnieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600