Nieuws

USB-stick vernietigt zichzelf bij gevaar

De Zwitserse zakmessenfabrikant Victorinox heeft een nieuw model mes, met daarin een USB-geheugenstick die zichzelf vernietigt bij gevaar op datadiefstal.

De Victorinox Secure is al verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk in versies van 8, 16 en 32 gigabyte. De prijzen liggen tussen de 75 en de 270 dollar. Buiten de zelfvernietigingstechniek heeft het kleinood nog enkele andere troeven.

AES 256
Het mes maakt gebruik van vingerafdrukactivering en een hittesensor. Koude (of afgehakte) vingers kunnen de stick dus niet activeren. De data op de stick worden versleuteld met de AES 256-encryptie. Als je hem probeert open te wrikken zorgt het zelfvernietigingsmechanisme ervoor dat de processor- en geheugenchips doorbranden.

[related_article id=”152275″]

Zakmessenfabrikant Victorinox lanceert veelzijdige geheugenstick.

De fabrikant beweert dat tijdens de lancering van het mes in Londen een legertje hackers werd ingehuurd om de beveiliging te kraken. Niemand zou daarin geslaagd zijn en dus bleef de beloofde beloning van 150.000 dollar op zak.

Nagels vijlen
Ook al is de Victorinox Secure niet de eerste beveiligde USB-stick of de goedkoopste – de Sandisk Cruzer en Kingston DataTraveler Vault gingen hem voor – hij heeft wel de meeste extra’s. Probeer met die twee andere maar eens je nagels te vijlen.

beveiliginghardwarenieuwsusbvictorinox

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600