Nieuws

Helft bloggers vindt zichzelf journalist

Volgens een recente studie van PR Week en PR Newswire beschouwt 52 procent van de bloggers zich als journalist. Dat is een stijging met twintig procent tegenover vorig jaar, toen een op de drie bloggers die mening was toebedeeld.

Ondanks dat de helft van de bloggers zich als journalist ziet, verdient slechts twintig procent onder hen er genoeg mee om het als hun hoofdinkomen te beschouwen. Vorig jaar was dat nog vier procent minder.

Maar waar halen al die bloggers hun inspiratie vandaan? Het onderzoek wijst uit dat er veel informatie gerecycled wordt.

91 procent van de bloggers en 68 procent van de internetjournalisten geeft aan dat ze soms of zelfs altijd op blogs naar informatie zoeken. Bij de geschreven pers is dat slechts bij gemiddeld 36 procent van de journalisten het geval.

Twitter
Ook microblogsite Twitter wordt geregeld geraadpleegd om nieuws te vinden. 64 procent van de bloggers en 36 procent van de online journalisten maakt er gebruik van. Bij de dag- en weekbladen is dat gemiddeld achttien procent.

bloginternetnieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600