Nieuws

Vietnam ontkent cyberaanvallen

De Vietnamese regering ontkent haar betrokkenheid in recente cyberaanvallen op tegenstanders van een mijnbouwproject in Vietnam.

Neel Mehta van Google en George Kurtz van beveiliger McAfee berichten op hun blogs over malware die is vermomd als drivers voor een populaire Vietnamese toetsenbordlay-out.

Botnet
Mogelijk tienduizenden besmette computers vormden samen een botnet dat zich met DDoS-aanvallen (distributed denial of service) richt op blogs van tegenstanders van een bauxietmijn in het centrale hoogland van Vietnam.

“We denken dat de aanvallen politiek geïnspireerd zijn en gelinkt kunnen worden met de regering van de Socialistische Republiek Vietnam”, schrijft Kurtz op de blog van McAfee. “Het botnet is nog steeds actief en blijft aanvallen uitvoeren.”

China
Antivirusbedrijf McAfee kwam de aanvallen op het spoor toen het onderzoek deed naar de gehackte Gmail-accounts van Chinese mensenrechtenactivisten begin dit jaar. Dat was het startschot voor een hoog oplopend conflict tussen Google en China.

Het Vietnamese ministerie van Buitenlandse Zaken distantieert zich op zijn website van de aantijgingen van Google en McAfee.

“De beschuldigingen zijn ongegrond. De Vietnamese wet voorziet in degelijke antivirus- en malwaremaatregelen en beschermt vertrouwelijke informatie”, aldus woordvoerder Nguyen Phuong Nga.

beveiligingbotnetmaatschappijmalwarenieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600