Nieuws

VS zoekt experts voor cyberleger

De Amerikaanse regering en industrie organiseren nationale wedstrijden in computerbeveiliging om nieuwe rekruten voor hun cyberleger te ronselen.

Eind vorige maand trokken 65 jonge techneuten uit diverse Amerikaanse universiteiten naar de California State Polytechnic University. De kandidaten werden er in twee teams opgedeeld. Het ene team moest een fictief bedrijfsnetwerk beveiligen, het andere moest dit hacken.

Baan aangeboden
De teams streden om een plaats in de nationale competitie, maar ook voor een baan. Verschillende talentvolle jongeren kregen een contract of meerdere contracten onder de neus geschoven.

Deze regionale wedstrijd werd georganiseerd door het luchtvaart- en beveiligingsconcern Boeing en door Red Hat, een vereniging voor cybersecurity. Cisco Systems en Intel leverden het benodigde materiaal. De nationale competitie gaat op 16 april van start. Sponsors van dienst zijn Microsoft, McAfee en Accenture.

US Cyber Challenge
Een gelijkaardige wedstrijd die georganiseerd wordt door de overheid, de US Cyber Challenge, moet liefst tienduizend nieuwe beveiligingsspecialisten opleveren.

De vraag naar professionals in cybersecurity stijgt namelijk explosief. Zowel de regering als de industrie beweert moeite te hebben met het vinden van geschikte kandidaten.

60.000 nieuws jobs
Samen zullen ze de volgende drie jaar zestigduizend nieuwe beveiligingsspecialisten nodig hebben. Dat vertelt Alan Greenberg, technisch directeur cyber solutions bij Boeing, aan een journalist van Businessweek.com

Privésector
Ongeveer 85 procent van de basisinfrastructuur in de Verenigde Staten, waaronder het elektriciteitsnet, telecommunicatienetwerken en banksystemen, is in handen van particuliere ondernemingen. Dit betekent dat de nationale veiligheid onlosmakelijk verbonden is met het vermogen van privéondernemingen om hun netwerken te beveiligen.

“We doen allemaal aan beveiliging, hetzij voor de aandeelhouders, de klanten of uit economische belangen”, meent John Stewart, beveiligingshoofd van Cisco Systems.

beveiligingcybersecuritymaatschappijnieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600