Nieuws

Nieuw updatesysteem Acrobat Reader

Adobe brengt op 13 april een beveiligingsupdate uit voor Reader en Acrobat via een nieuw updatesysteem dat het de voorbije zes maanden heeft getest.

Softwaregigant Adobe kiest ervoor om zijn update te laten samenvallen met de maandelijkse Patch Tuesday van Microsoft. Welke kritieke problemen het wil verhelpen met de nieuwe update, wil het bedrijf niet kwijt.

Acrobat en Reader
De update is nodig voor Adobe Reader 9.3.1 voor Windows, OS X en Unix, Acrobat 9.3.1 voor Windows en Mac en de oudere versies Reader en Acrobat 8.2.1 voor Windows en Mac OS X.

De meeste gebruikers hebben de nieuwe updatesoftware al op hun computer. Adobe levert die immers mee sinds oktober vorig jaar. Maar deze werd alleen geactiveerd voor een beperkte groep bètatesters. Volgende week kan iedereen er gebruik van maken.

Silent-optie
Het grootste verschil met de oude updater is de ‘silent’-optie. Als deze ingeschakeld is, wat aangeraden wordt, zullen nieuwe updates automatisch gedownload en in de achtergrond uitgevoerd worden. Net zoals Google met zijn browser Chrome doet bijvoorbeeld.

Los van het nieuwe updatesysteem werkt Adobe aan een oplossing voor een exploit waarmee hackers kwaadaardige programma’s in pdf-bestanden kunnen verstoppen.

acrobatadobenieuwsreadersoftware

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600