Nieuws

Amerikaanse luchtmacht geeft opleiding in cyberoorlog

Nieuwe rekruten van de Amerikaanse luchtmacht krijgen een opleiding in cyberoorlogvoering. Dat zegt viersterrengeneraal Robert Kehler.

De details van het plan worden nog uitgewerkt, maar volgens persbureau Associated Press wil de Air Force nieuwe rekruten een training van enkele uren geven over oorlog in cyberspace. “Net lang genoeg om de basisbeginselen over firewalls en wachtwoorden onder de knie te krijgen”, aldus generaal Kehler.

“In de basisopleiding leren we hen dingen over de M-16 (machinegeweer) en de M-9 (pistool). Maar we willen hen ook een en ander leren over de fundamenten van het computernetwerk waarmee ze zullen werken.”

Rekruten krijgen zoals gezegd een basisopleiding, maar de generaal zegt dat officieren kunnen kiezen voor een uitgebreider programma in cyberoperaties. Zo’n programma zou zes maanden duren en studenten meer inzicht geven in netwerken en kwetsbaarheden.

De eerste cursus voor gevorderden wordt gegeven aan zestien officieren, maar de Amerikaanse luchtmacht zal zijn aanbod nog flink uitbreiden: jaarlijks wil het zo’n vierhonderd officieren bekwamen in cyberoorlogvoering.

airforcecyberspacenieuwsoorlogopleidingvs

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen