Nieuws

Nieuwe iPhone ontdekt in bar?

De technologiewebsite Engadget beweert een prototype van de nieuwe iPhone in handen te hebben. De iPhone 4G (de definitieve naam is nog niet bekend) ziet naar verwachting in juni het levenslicht.

Het toestel verschilt uiterlijk relatief sterk van de vorige generaties telefoontoestellen van Apple. Het apparaat zat in een beschermhoes van een iPhone 3G en lag op de vloer van een bar in San José (VS). De gelukkige vinder bezorgde het aan Engadget.

Nieuw OS
Voordat het apparaat op mysterieuze wijze de geest gaf (het wil niet meer opstarten claimt de website), kon de redactie er even mee spelen. Het besturingssysteem dat op de telefoon staat verschilt volgens hen van de huidige versie van het iPhone OS.

[related_article id=”158256″]

Dat is niet zo onwaarschijnlijk, want Apple kondigde twee weken geleden de komst van iPhone OS 4.0 aan voor deze zomer. De fabrikant lanceerde bovendien elk jaar een update van zijn populaire telefoontoestel sinds de Amerikaanse introductie in juni 2007.

Camera voorzijde
Op hardwaregebied zou de nieuwe iPhone enkele belangrijke updates ondergaan. Zo heeft het gevonden toestel een camera aan de voorzijde en bedraagt het interne geheugen 80 GB. Ook zou het scherm een hogere resolutie hebben.

Hoewel aan de legitimiteit van het toestel aanvankelijk werd getwijfeld - het zou om Chinese of Japanse namaak gaan - beweert Engadget nu sluitend bewijs gevonden te hebben. Op een wazige, eerder uitgelekte foto van een iPad-prototype is een iPhone te ontwaren die sterk op het gevonden apparaat lijkt.

Ook enkele foto’s van de Chinese website WeiPhone, die in een plaatselijk testlab van Apple genomen zouden zijn, vertonen een gelijkaardig toestel. Op Twitter doken andere nieuwe foto’s op. 

Volgens Engadget bevestigt een betrouwbare bron het bestaan van de prototypes.

Flash
De nieuwe iPhone zou volgens diezelfde bron de toekomstige standaard microsimkaarten ondersteunen en een fototoestel met een groter aantal megapixels bevatten. Bovendien krijgt de camera een flitser. Of de geruchten juist zijn, weten we waarschijnlijk deze zomer.

appleiphonemobilenieuwsprototype

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600