Nieuws

Militaire batterij werkt op urine

Een Zuid-Koreaans bedrijf heeft een batterij ontwikkeld die werkt op zout water of urine. Het doelpubliek is het leger.

Militairen maken steeds meer gebruik van mobiele elektronische apparaten. Als in een crisissituatie de batterijen van hun hulpmiddelen plots leegraken, kan dat verstrekkende gevolgen hebben.

2.000 jaar oud
Daarom is er nu de MetalCell, een magnesiumbatterij die wordt opgeladen met zout water of, als dat niet voorhanden is, urine. Deze technologie werd volgens antropologen meer dan tweeduizend jaar geleden in Bagdad uitgevonden.

De magnesiumplaten in de batterij reageren op sodium, dat in zout water en urine zit. Met de opgewekte stroom kunnen laptops, zaklampen, nachtkijkers en andere gadgets worden opgeladen. Dat meldt de website van het Amerikaanse National Defense Magazine.

Vier uur aan de praat
Een opgeladen MetalCell is volgens de Amerikaanse verkoper in staat om een laptop meer dan vier uur lang aan de praat te houden. Als de batterij leeg is, kan hij worden opgeladen met vers zout water, tot het magnesium is verweerd.

Een ander voordeel is dat de MetalCell jaren kan worden opgeborgen, zonder energieverlies.

Voor het standaardmodel moet je 200 dollar neertellen. De fabrikant werkt ondertussen aan een goedkopere wegwerpversie die met zouttabletten geleverd zal worden.

batterijlegernieuwstoekomst

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600