Nieuws

Google maakt online betaalmiddel

Google werkt aan een betalingssysteem voor nieuwssites, zo bericht de Italiaanse krant La Republica. Het systeem zou ook buiten Italië verschijnen.

Het systeem gaat Newspass heten en moet dienen als een betaalsysteem voor nieuwssites. Die kunnen nu moeilijk geld vragen aan hun klanten omdat er geen standaard betaalsysteem voor kleine sommen bestaat op het internet.

Newspass zou een zogenaamde paywall zijn, een tolhuisje waar betaald wordt voor je aan bepaalde artikels op een website wil. Groot nadeel van zo’n betaalmuur is dat de artikels die erachter staan niet gevonden door Google. De kans is dus klein dat mensen er via Google terechtkomen. Met Newspass zou Google nog steeds over de muur kunnen kijken en mensen in de richting van betaalde webpagina’s te leiden.

[related_article id=”158901″]

Wie meedoet met Newspass kan kiezen uit verschillende inkomstenmodellen. Een van de mogelijkheden is een abonnement. Innovatiever is de mogelijkheid voor microbetalingen. Mensen kunnen met hun Newspass-account met één klik een kleine som van enkele (tientallen) eurocenten overmaken om toegang te krijgen tot één specifiek artikel.

Verwacht wordt dat Newspass tegen het einde van het jaar zal uitkomen. Een lancering zal waarschijnlijk niet alleen in Italië doorgaan, maar ook in andere landen. Google heeft evenwel niet bevestigd dat het product er komt.

betalingengoogleinternetmicropaymentnieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen