Nieuws

Opfrisbeurt voor Google Nieuws

Google Nieuws heeft een opfrisbeurt gekregen die meer persoonlijke opties biedt en delen met sociale netwerken makkelijker maakt.

Het bedrijf heeft zijn plannen net pas bekendgemaakt, maar is al een hele tijd bezig met het zoeken naar manieren die gebruikers toelaten om Google Nieuws aan te passen.

“We proberen ook om interessante verhalen waarvan je misschien nog niet op de hoogte bent onder de aandacht te brengen. We willen het bovendien makkelijker maken om berichten te delen via sociale netwerken.” Dat zegt Kevin Stolt, een van de ontwikkelaars bij Google, in een blogpost.

[related_article id=”158901″]

In de komende dagen zullen bezoekers van het Engelstalige Google Nieuws een onderdeel ‘News for you’ zien, onder de belangrijkste verhalen boven aan de pagina. Dat nieuwe onderdeel is een lijst van onderwerpen en nieuwsbronnen, door gebruikers gegenereerd.

Google zegt dat het ook de manier heeft verbeterd waarop lezers verhalen delen via hun favoriete sociale netwerk, en heeft ook de verhalen onder Spotlight een prominentere plaats gegeven.

De aanpassingen worden in eerste instantie doorgevoerd bij het Engelstalige Google Nieuws in de VS, maar zullen de komende maanden beschikbaar worden in andere landen en voor andere talen.

googleinternetnewsnieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen