Internetrecords tijdens WK

Nu het WK 2010 is afgelopen, is de tijd rijp voor internetcijfers over het evenement.

Op Twitter werd een record van 3.282 tweets per seconde neergezet toen Japan van Denemarken won.

Daarnaast blijkt dat Oranje het meest getwitterde elftal is. Vooral hun finaleplaats en de kwartfinalewedstrijd tegen Brazilië hebben hiertoe bijgedragen. Daarna volgen Portugal, Brazilië, Spanje, Mexico, Duitsland, Uruguay, Argentinië, Paraguay en de Verenigde Staten.

Ronaldo
Wat de spelers betreft, is de Portugees Cristiano Ronaldo de meest getwitterde voetballer. Hij wordt gevolgd door Felipe Melo, Iker Casillas, Guille Franco, Lionel Messi, Landon Donovan, Xabi Alonso, Diego Forlán, Miroslav Klose en Fernando Torres.

Van de 736 spelers belandde 21 procent ten minste één keer in de meest besproken onderwerpen van het moment. Alleen spelers van de teams uit Algerije, Noord-Korea en Honduras eindigden niet één keer in de trending topics.

Volgens onderzoeker Liz Pullen bevestigen deze statistieken dat Twitter een wereldwijd bereik heeft.

Video en nieuws
Ook op andere internetfronten zijn er records gebroken. Tijdens het wereldkampioenschap werd er 25 miljoen uur aan video over het web gestreamd door de omroepen Univision en ESPN.

Akami, een beheerder van veel grote nieuwssites in de Verenigde Staten, registreerde op 24 juni een gigantisch aantal van 20,7 miljoen bezoekers per minuut. Toen stuurde Slowakije Italië naar huis en werd tegelijkertijd de langste tennismatch ooit gespeeld. 
 

internetnieuwsvoetbalwk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600