Nieuwe bèta Security Essentials

De nieuwe bètaversie 2.0 van het gratis Security Essentials van Microsoft beschikt over een slimmere motor die bedreigingen detecteert en verwijdert.

Vorig jaar september werd bètaversie 1.0 gelanceerd. Afgelopen dinsdag volgde de eerste update. Volgens de Microsoftblog presteert de antimalwaremotor beter.

Het programma detecteert en verwijdert veiligheidsbedreigingen beter. Ook is het rechtstreeks geïntegreerd met Windows Firewall. Gebruikers kunnen eenvoudig de firewall in- of uitschakelen.

[related_article id=”161452″]

Webgevaar
Door de integratie met Internet Explorer beveiligt Security Essentials beter tegen webgebaseerde bedreigingen, zegt Microsoft. Het detecteert eveneens aanvallen die via een netwerk binnenkomen. Deze optie is echter alleen beschikbaar met Windows Vista en Windows 7.

XP-gebruikers kunnen hier geen gebruik van maken, omdat dit besturingssysteem niet over het noodzakelijke Windows Filtering Platform beschikt.

Downloaden
Na aanmelding met een Windows Live-account is het mogelijk om de nieuwe 32-bit of 64-bitversie te downloaden vanaf de Connect Page van Microsoft. Automatische updates ontvangen kan door je in te schrijven bij Microsoft Update.

De bètaversie is enkel toegankelijk voor mensen in de Verenigde Staten, Israël, China en Brazilië op basis van het principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’, totdat een bepaald aantal gebruikers bereikt is.

De eerste reviews zijn positief.
 

microsoftnieuwssecurityessentialssoftware

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen