Nieuws

Vodafone beperkt mobiel internet

Onbeperkt mobiel internetten is niet meer mogelijk bij Vodafone. De datalimieten gelden vanaf 6 september.

Het goedkoopste abonnement van 26,50 euro per maand voor bellen, sms’en en internetten krijgt een limiet van 250 MB. Abonnees met een duurder pakket hebben een databeperking van 1 GB.

Voor 10 euro per maand krijgen klanten 1 GB extra dataverkeer. Elke verbruikte megabyte buiten de bundel kost 3 eurocent. Zodra de limiet bereikt is, krijgen de abonnees een sms’je hierover. De wijziging geldt vanaf 6 september voor zowel nieuwe als voor bestaande klanten die hun abonnement verlengen.

KPN voert eveneens een datalimiet voor zijn zakelijke klanten in. Deze regel, waarvan de voorwaarden nog niet bekend zijn, wordt geldig vanaf oktober. Later zal het bedrijf met nieuwe databundels komen.

Eerlijk gebruik
Vodafone en KPN zijn de eerste telecomaanbieders die de zogenaamde fair use policy afschaffen. Deze bepaalde dat klanten met mobiel internet op hun telefoon niet meer dan tien keer het gemiddelde verbruik van alle gebruikers mogen overschrijden. Dit beleid is, volgens Vodafone, niet duidelijk voor de consument. En door het explosieve gebruik van mobiel internet is het voor de telecomaanbieders economisch niet meer haalbaar om onbeperkt internet aan te bieden.

“Er is een grote toename van smartphones en daarmee een explosief gebruik van mobiel internet”, licht Bart Hofker, directeur Consumentenmarkt bij Vodafone, toe. “Wij vinden dat er een eerlijke verdeling moet zijn van de capaciteit en dat het voor iedereen duidelijk moet zijn wat ze tegen welke prijs kunnen verbruiken."

In een jaar tijd is het mobiele dataverkeer wereldwijd bijna verdrievoudigd.

datalimietinternetkpnmobilenieuwsvodafone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen