Nieuws

Sony toont toekomst PS3

Sony gaat in zee met on-demand videodienst Mubi om op zijn PlayStation 3-platform films te streamen. In ons land wordt de dienst eind dit jaar beschikbaar. Mubi focust zich op cultfilms en ‘festivalfilms’: minder bekende, klassieke en onafhankelijke producties.

De webversie van de dienst vind je hier. Bij de lancering zal de Mubi-dienst zo’n driehonderd titels aanbieden. Daarvan zijn de meeste tegen betaling te streamen, enkele zullen gratis zijn. Om de dienst te gebruiken, moet je een gratis applicatie downloaden op je PS3

  

Move

Sony gaf in één moeite ook meer informatie over de lancering van hun PlayStation Move bewegingscontroller. Die komt uit op 15 september, en wordt onder meer gelanceerd met de gebruikelijk party games (Start the Party) en een sportspel (Sports Champions). Maar het is niet al casual games wat de klok slaat. Met The Fight brengt Sony een donker boksspel uit voor de Move, en Kung Fu Rider is een vreemd racespel met een bureaustoel en Hong-Kongse maffiabendes.

 

Naast spellen waarbij je de Move-controller nodig hebt, voegt Sony ook Move-functies toe aan bestaande games. Er komt onder meer een Move-editie van kaskraker Heavy Rain, en uw reporter kon in Socom 3 met de Move-controller vijandige soldaten neerschieten. Gamers die deze spellen al gekocht hebben, kunnen gratis een Move-update downloaden.

PlayStation Move komt op 15 september uit voor PlayStation 3. Voor een bewegingscontroller betaal je zo’n € 39,99, voor een navigatiecontroller € 29,99. Een starter pack, met beide controllers en een PlayStation Eye camera, kost je € 59,99. Sony maakte eerder al bekend dat het de Move ook in een bundel zal verkopen. Zo’n bundel bevat ook nog eens een PS3 met een harde schrijf van 320 GB, en zou voor € 349 de deur uitgaan.

3D

  

Ook de collectie 3D-games voor PlayStation 3 wordt uitgebreid. Sinds juni krijg je gratis enkele classics in 3D-versie bij aankoop van een Sony Bravia 3D-televisie.

Er staan op dit moment vijf nieuwe games op stapel die in 3D te spelen zijn, waaronder de shooter Killzone en de nieuwste versie van het racespel Gran Turismo 5. Voor elk van die games heb je wel nog altijd een 3D-compatibele tv en een brilletje nodig.

funnieuwstoekomstvideo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen