Nieuws

BitDefender Total Security 2011

BitDefender maakt een goede eerste indruk door vóór de installatie een preventieve malwarescan uit te voeren.

Tijdens de installatie zelf wordt elk type gebruiker op zijn wenken bediend met drie gebruikersprofielen die bepalen hoe complex de interface is. Dat betekent niet dat je vastzit aan je keuze; je kunt achteraf naar wens onderdelen toevoegen of verwijderen.

Als je echter in de ‘Simpele modus’ wijzigingen wilt aanbrengen, zul je toch moeten overschakelen naar het Expert-aanzicht. Ook is het niet altijd meteen duidelijk of functies zijn in- of uitgeschakeld. Total Security 2011 is zo propvol extra’s gestopt dat we ze nauwelijks allemaal kunnen opnoemen.

Nauwkeurige spamfilter
We ervaren de spamfilter als uiterst nauwkeurig, zien complete en nauwkeurige oudercontrole en vinden een indrukwekkend effectieve privacybescherming. Onze favoriete functie is de systeemmonitor, die nauwkeurig bijhoudt welke software je systeem afremt en die processen meteen blokkeert.

Een minpunt is de firewall, die je weliswaar niet lastigvalt met pop-ups voor bekende software, maar de beslissing aan jou laat wanneer hij een applicatie niet herkent. Norton en Kaspersky gebruiken inmiddels gedragsanalyse om je dit te besparen. Ook lukt het ons herhaaldelijk met een vooraf gedownloade lektest informatie naar het web te sturen.

Licht voor het systeem
Wonderbaarlijk genoeg zorgt dit Zwitsers zakmes nauwelijks voor extra systeembelasting en scoort het zelfs beter dan andere gerenommeerde totaalpakketten.

Ondanks al zijn kwaliteiten blijft BitDefender wat achter in onze vergelijkbare malwaretest. Het presteert mondjesmaat bij de blokkade van besmette websites en e-mails. Ook op het gebied van malwaredetectie blijft het achter de kopgroep hangen. Het ziet echter zelden een valide bestand voor malware aan.

De prijs/kwaliteitsverhouding is uitstekend. Als BitDefender zijn beveiliging nog beter maakt, zit een aanbeveling van onze kant er ongetwijfeld in.

BitDefender Total Security 2011
Prijs: 59,95 euro per jaar (voor drie pc’s) (december 2010)

PRO: snelle virusscan vóór installaties; systeemmonitor, meeste extra’s van alle suites; ijzersterke privacybescherming; goede spamfilter.
CONTRA: slappe registerreiniger; matige malwaredetectie; firewall kan beter; slechts 2 GB online back-up.

2011beveiligingbeveiligingssuitebitdefenderreviewstotalsecurity

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600