Nieuws

F-Secure Internet Security 2011

Ten opzichte van vorig jaar heeft F-Secure weinig aan zijn toegankelijke interface veranderd. De compacte indeling doet wat aan Webroot denken, maar in deze suite zijn de instellingen en functies wel snel en eenvoudig te vinden.

Een toonbeeld van efficiëntie, wat ons betreft, dat gewone mensentaal gebruikt voor technische termen.

De firewall in deze toegankelijke suite ligt ver boven het gemiddelde en biedt verschillende profielen voor dagelijks gebruik.

[related_article id=”161920″]

Beschermer met blaam
Hij merkt al onze lektesten op en valt ons niet lastig met voortdurend gezeur over programmatoegang. Aan de andere kant is de firewall ingesteld om uitgaand verkeer ongehinderd te laten, terwijl Norton en Kaspersky speuren naar verdacht gedrag en daar naar handelen.

Uit onze vergelijkende malwaretest blijkt F-Secure een capabele beschermer, zij het niet uitmuntend. Bij het blokkeren van besmette URL’s scoort hij goed, maar net iets minder dan de top drie in deze suites.

We waarderen vooral het feit dat Internet Security 2011 nauwkeurig is in zijn werk: het plaatst zelden een legitiem bestand in het verdomhoekje. Wel merken we dat de Finse suite een iets grotere aanslag pleegt op ons systeem dan andere suites.

Mindere browserbeveiliging, bovengemiddelde spamfilter
F-Secure biedt dit jaar een helder vormgegeven browserwerkbalk die beschermt tegen phishing en zoekresultaten scant. Tijdens het testen blijkt de browserbeveiliging lang niet zo goed als die van Norton of McAfee. Wel is er een bovengemiddelde spamfilter, die onze e-mails met rust laat en alleen berichten door de vingers kijkt.

Het kost ons slechts een paar minuten om ondeugende sites te vinden die de ouderlijke controle over het hoofd ziet; we hebben betere exemplaren gezien in deze test. Toch heeft F-Secure het op de belangrijke punten goed voor elkaar.

F-Secure Internet Security 2011
Prijs: 59,95 euro per jaar (voor drie pc’s) (december 2010)

PRO: effectieve spamfilter; toegankelijk maar niet simplistisch; goede allround beveiliging; bovengemiddelde firewall.
CONTRA: geen ondersteuning Thunderbird in spamfilter; matige ouderlijke controle.

2011beveiligingbeveiligingssuitef-secureinternetreviews

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600