Nieuws

McAfee Total Protection 2011

Na enkele jaren dezelfde interface te hebben aangeboden, heeft McAfee zijn suite een grondige metamorfose gegeven.

Net als veel anderen is het overgestapt op een frisse ‘look’, met groene en rode statusbalken. Via neerklapmenu’s in het hoofdvenster kun je functies openen zonder het hoofdscherm te verlaten.

Op het eerste oog een gouden ingreep, maar als we als we dieper gaan, raken we gauw de weg kwijt. McAfee stond de laatste jaren bekend als systeemremmer, maar heeft dit op indrukwekkende wijze weten om te keren in de 2010- en 2011-versies. Total Security 2011 is op ESET na de lichtvoetigste beveiligingssuite in ons overzicht.

Hulp bij nieuwe dreigingen
Bij viruslabs komt McAfee de laatste tijd niet zo goed meer uit de bus als voorheen.

Uit onze eigen vergelijkende test blijkt Total Protection uitmuntende malwarebescherming te hebben, maar presteert het een stuk minder in zijn herkenning van de nieuwste dreigingen. Het heeft desondanks SiteAdvisor Plus in huis, een krachtige browserextensie die niet alleen zoekt naar gevaarlijke websites, e-mails en links in IM-boodschappen, maar ze ook blokkeert.

Het aanzien voor malware van legitieme bestanden blijft McAfees achilleshiel: het scoort hier merkbaar slechter dan de kopgroep. Netwerkbeveiliging blijft een sterk punt van het zakelijk ingestelde McAfee. Als je de suite op meerdere machines in je thuisnetwerk installeert, herkent het alle aangesloten apparaten en waarschuwt het bij nieuwe exemplaren.

Een stuk minder verzorgd is de ouderlijke controle, die al te foppen is door de tijd van de systeemklok te veranderen.

Afgezien van een bovengemiddelde spamfilter zijn er weinig andere extra’s voor de hoge prijs.

McAfee Total Protection 2011
Prijs: 84,95 euro per jaar (voor drie pc’s) (december 2010)

PRO: bestandskluis; nauwelijks systeemvertraging; krachtige malwarebescherming.
CONTRA: spaarzame privacybescherming; online back-up alleen voor de sier; ‘false positives’ blijven problematisch; duur.

2011beveiligingbeveiligingssuitemcafeereviewstotalprotection

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600