Nieuws

ESET Smart Security 4.2

ESET, maker van het bekendere NOD32, heeft besloten om dit jaar geen grootscheepse productupdate uit te brengen. Daarom herhalen we wat we vorig jaar zeiden van de interface: strak vormgegeven, met een batterij opties verborgen in de geavanceerde modus.

Uit onze vergelijkende tests blijkt ESET een alerte beschermer, die onze Spycar-testsamples geen kans geeft om te downloaden en meer dan capabel is om phishingsites en browserexploits een halt toe te roepen.

Toch blijkt uit onderzoek van AV-test dat de detectie van de nieuwste malwarebesmettingen onder de maat is: ESET ziet bijna een tiende van de afgevuurde besmettingen over het hoofd.

Kiezen tussen ergernissen
Hoewel ESET’s firewall zonder problemen ongewenst verkeer van buiten blokkeert, is programmacontrole voor uitgaand verkeer standaard uitgeschakeld. Je kunt vervolgens overschakelen naar andere modi, maar die bestoken je vervolgens met pop-ups. Dat lossen andere suites beter op. Gelukkig is de spamfilter beter, met ondersteuning voor alle populaire desktop-mailapplicaties, en goede spamherkenning.

Van alle totaalpakketten die we dit jaar hebben bekeken, is ESET Smart Security 4 met afstand de lichtste. Lichter zelfs dan enkele gratis antivirusscanners, al merken we meteen op dat de suite weinig extra gereedschap in huis heeft. Vinden we bij BitDefender en Trend Micro netwerkbeheer, wificontrole en systeemtuners, dan moeten we het bij ESET met een spamfilter en firewall doen.

Als je voorkeur echter uitgaat naar een pakket dat zich puur bezighoudt met beschermen, dan kan Smart Security 4 juist een goede keuze zijn.

ESET Smart Security 4
Prijs: 81,47 euro per jaar (voor drie pc’s) (december 2010)

PRO: viruscontrole externe opslagmedia; effectieve spamfilter; uiterst lage systeembelasting.
CONTRA: slecht in on-demand malwaredetectie; weinig extra’s; verouderde firewall; hoge prijs.

beveiligingbeveiligingssuiteesetreviewssmartsecurity

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600