Nieuws

AVG Anti-Virus Free 9.0

AVG staat al jaren bekend als een gedegen gratis alternatief voor betaalde malwarebescherming. Al zijn er lichtere en betere beschermers te vinden voor geen geld.

Tijdens de vlotte installatie haalt AVG Free meteen de laatste virusdefinities op, zodat we weinig tijd kwijt zijn aan een volledige systeemscan. AVG Free 9.0 heeft nog altijd een aantrekkelijk georganiseerde interface, die wordt uitgebreid met een optionele browserwerkbalk en LinkScanner-technologie voor antiphishingbescherming .

Er valt heel wat in te stellen voor veteranen, maar er is vakkundig gezorgd dat deze opties uit de weg blijven van de gemiddelde gebruiker. We kunnen begrijpen dat Grisoft zijn betaalde product wil aanprijzen, maar vinden de vele advertenties te opdringerig.

De applicatie blokkeert onze verzameling malware vakkundig en agressief en is in staat om vanuit de veilige modus van Windows te scannen als dat noodzakelijk is.

Met de hakken over de sloot
We merken dat het, net als Panda Cloud Antivirus, een stuk minder goed is in het verwijderen van de brokstukken. We constateren bovendien dat het programma meer malware over het hoofd ziet dan andere gratis scanners.

Van alle gratis producten in dit overzicht leunt AVG het zwaarst op ons systeem, en het laat een aanzienlijk prestatieverschil zien met het concurrerende Avast Free. We willen wel opmerken dat AVG inmiddels een nieuwe versie heeft uitgebracht, die helaas net te laat kwam voor dit dossier.

AVG Free 9.0
Prijs: gratis (december 2010)

PRO: geschikt voor zowel beginnende als ervaren gebruikers; snelle scanner; goed in het beschermen van een schoon systeem.
CONTRA: tegenvallende malwarebescherming; slordig bij opruimen virusresten; meer vertraging dan andere scanners.

antivirusavgbeveiligingbeveiligingssuitereviews

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen