Nieuws

Google verkoopt binnenkort digitale boeken

Naar verwachting start Google nog voor het einde van het jaar met de verkoop van digitale boeken. De dienst is voorlopig alleen beschikbaar in Amerika. 

Google Editions kondigde in de lente aan dat het tijdens de zomer de verkoop van digitale boeken zou lanceren. Dit is uitgesteld naar deze maand en zal enkel voor Amerikaanse klanten toegankelijk zijn, stelt een woordvoerder tegenover ZDNet Azië.

Editions opent waarschijnlijk een nieuw distributiekanaal voor digitale-boekenuitgevers, en gaat daarmee de concurrentie aan met Amazon en Apple. Het grote verschil met hen is de ‘koop overal, lees overal’-benadering van Google. Dit houdt in dat consumenten niet via een webwinkel boeken moeten kopen, maar titels simpelweg via een webbrowser kunnen downloaden. Daarnaast zijn de drukwerken op de servers van het interbedrijf te benaderen met elk apparaat, zolang het maar met internet verbonden is.

[related_article id=”158901″]

Hoeveel partners er betrokken zijn bij het project, en hoe de winst verdeeld wordt, is niet bekend.

Op dit moment is Amazon de grootste speler op de markt. Naar eigen zeggen heeft het 80 procent in handen. Google is daarentegen geen groentje op dit gebied. Zes jaar geleden kondigde de internetreus aan dat het de boeken van de vijf grootste bibliotheken ter wereld zou digitaliseren. Dit plan werd echter nooit uitgewerkt, door problemen met auteursrechten.
 

dienstene-boeke-lezereditionsgooglenieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen