Nieuws

Delicious weg bij Yahoo

Het gaat niet goed met Yahoo. Vorige week dook een gelekte lijst op met diensten die het internetbedrijf wil schrappen, en een van die diensten is Delicious. Maar bij Delicious geven ze zo snel niet op.

Het was Eric Marcoullier, voormalig Yahoo-werknemer en oprichter van MyBlogLog, die een screenshot op Twitter zette waarop te zien is welke producten en diensten van Yahoo een nekschot zouden krijgen. Op de lijst staan onder meer Delicious, MyBlogLog, Yahoo Buzz en AltaVista.

"Delicious past niet bij Yahoo"
Delicious, een bedrijf dat gebruikers in staat stelt om bladwijzers online te bewaren en te delen, werd in 2005 door Yahoo overgenomen en heeft een trouwe gebruikersbasis. Op de blog van het bedrijf staat nu te lezen dat Delicious niet ophoudt te bestaan. “Het is intussen duidelijk dat Delicious strategisch niet bij Yahoo past. Maar we zijn er wel van overtuigd dat er voor Delicious een ideaal thuis is buiten het bedrijf, waar het de middelen kan krijgen die het nodig heeft om concurrerend te worden.”

Uit de post kan niet opgemaakt worden of Delicious bedreigd werd met sluiting, of dat Yahoo vanaf het begin van plan was om het te verkopen. Een handvol bedrijfsleiders uit de socialemedia-industrie had in Twitter- en blogberichten al aangeboden om Delicious van Yahoo te kopen, en er circuleert ook een petitie van mensen die willen dat er een openbronproject van gemaakt wordt.

Nadenken over de toekomst
Het team achter Delicious is “actief aan het nadenken over de toekomst, praat met bedrijven en verkent alle mogelijk opties.”

Het lek over het afvoeren van enkele producten van Yahoo kwam kort na de officiële aankondiging van Yahoo dat er verschillende honderden werknemers zouden ontslagen worden. Het lijstje met diensten die bedreigd worden met sluiting is weinig verrassend. Maar Delicious wordt door veel mensen nog steeds gezien als een erg goed product dat niet zou mogen verdwijnen.

businessclouddeliciousinternetnieuwsyahoo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen