Nieuws

Apple verzegelt iPhones na reparatie

Als Apple een iPhone 4 herstelt, draait het bedrijf het toestel weer in elkaar met vreemde schroeven waarvoor je zelf geen schroevendraaier hebt. Dat merkte gadgetblog Gizmodo.

Wie een iPhone koopt, merkt dat het toestel onderaan is dichtgemaakt met twee kruisschroeven. Die schroeven maak je met elke kleine kruisschroevendraaier los. Maar als Apple een reparatie uitvoert, vervangt het de schroeven door een vijflobbige variant.

Vijflobbig
De vijflobbige schroeven doen een beetje denken aan Torx-schroeven. Maar die hebben zes puntige uiteinden, geen vijf ronde. Voor de Appleschroeven is geen schroevendraaier beschikbaar.

[related_article id=”158256″]

Vijflobbige Appleschroef

Nu ja, er bestaan natuurlijk wel schroevendraaiers: anders kan Apple zijn speciale iSchroeven niet in het toestel draaien. Maar de werktuigen zijn alleen beschikbaar voor wie een gecertificeerd Apple-reparateur is, en dan kosten de schroevendraaiers ook nog eens handenvol geld.

De schroeven zijn ook al in andere toestellen opgedoken, zoals in de Macbook Pro en de Macbook Air.

Hoewel de meeste mensen hun iPhone maar beter niet openen, heeft iedere consument het recht om met zijn toestel te doen wat hij wil. Maar daar denkt Apple duidelijk anders over.

Update 15.45 uur:
Applefans beweren dat de schroeven van Apple van het type Torx TS zijn, waarvoor de schroevendraaiers gewoon op het internet te koop zijn. Toch wordt de schroef wel voorgesteld als zijnde bestand tegen geknoei. iFixit, de blog die de schroeven heeft bestudeerd, beweert dat er een verschil is tussen wat Apple gebruikt en de Torx TS-schroeven.

applehardwareiphonenieuwsreparatieschroevensluiten

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen