Nieuws

Mozilla blokkeert Skype-werkbalk

Mozilla blokkeert een Skype-extensie voor Firefox. Volgens de browsermaker is de uitbreiding verantwoordelijk voor meer dan 40.000 browsercrashes en zorgt ze er bovendien voor dat webpagina’s trager laden.

"We vinden de crashes en de trage laadtijden problematisch; daardoor voldoet de add-on aan onze voorwaarden om deze te blokkeren", zegt Mozilla in een blogpost. De werkbalk wordt automatisch mee geïnstalleerd met de Skypesoftware, waardoor volgens Mozilla "heel wat Firefoxgebruikers die Skype installeerden nu ook deze gereedschapsbalk hebben. Bewust of onbewust."

Bij Mozilla hebben ze contact opgenomen met ontwikkelaars van Skype. Zodra het probleem is opgelost wordt de extensie opnieuw toegelaten.

Software blijft beschikbaar
De Skypebalk, die gebundeld zit met de Skypesoftware om audio- en videogesprekken te voeren, doet telefoonnummers op webpagina’s opvallen, zodat je ze makkelijker kunt bellen.

"Gebruikers die dat willen, kunnen de balk nog altijd activeren", zegt Mozilla. "Het is een zachte blokkering. Dat wil zeggen dat de extensie automatisch wordt uitgeschakeld en dat de gebruiker hiervan op de hoogte wordt gebracht. Wie dat wil, kan op dat moment de add-on opnieuw activeren."

Als we de commentaren in de foutenopvolging van Mozilla mogen geloven is de extensie van Skype de belangrijkste oorzaak van crashes bij de laatste stabiele versie van de browser. De add-on zorgt er bovendien voor dat Firefox bepaalde elementen op webpagina’s drie tot acht keer trager inlaadt. Dat zegt Firefoxontwikkelaar Boris Zbarsky.

Bij Skype zijn ze al een tijdje op de hoogte van dit probleem. In januari vroeg een woordvoerder van het internettelefoniebedrijf om "geduld te hebben, en te wachten op een update". Momenteel geeft Skype geen commentaar over deze zaak.

beveiligingbrowserfirefoxinternetmozillanieuwsskypesoftwaretoolbar

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen