Nieuws

Review: DC Universe Online

DC Universe Online draagt de loodzware last om alle geweldige DC Comic-personages in een spetterende MMORPG te gieten. Het resultaat is verrassend goed, maar met een beperkte houdbaarheid. Net dat is belangrijk om een online game boeiend te maken over een langere periode.

Leuk en intuïtief

DC Universe Online is een ideale titel als je voor de eerste keer een Massively Multiplayer Online Role-Playing Game (MMORPG) speelt. Alles wordt heel duidelijk uitgelegd en je eerste speluren zijn bijzonder leuk en voelen intuïtief aan. Je start met het maken van een eigen held of schurk door allerlei criteria aan te passen. Dit kan gaan van vliegen tot supersnel lopen of met bliksems werken. Er zijn verschillende spullen te kiezen om een uniek spelpersonage te bouwen. In het spel zelf kun je extra kledingstukken vrijspelen wat je ontwerp unieker maakt. Alles wat je doet online, heeft een rechtstreekse impact in de game. Je kunt direct met je boog van op afstand vuren of van dichtbij iemand een pak rammel geven zonder enige vertraging. Dit geeft het spel een opvallend snelle indruk, iets wat we zelden zien bij andere MMORPG’s. Helaas is de levelcap snel te bereiken, zelfs binnen de eerste gratis maand spelen. De enige motivatie daarna is het verder ontdekken van nieuwe en exclusieve voorwerpen om je held te personaliseren.
De grootste troef van het spel is de variëteit in opdrachten. DC Universe Online zit bomvol met DC Comic-personages die je allemaal wel eens tegenkomt in het spel. Meestal moet je vooraf enkele simpele opdrachten uitvoeren, maar de uiteindelijke eindbaas is steeds een bekende held of schurk. Als je het gevecht wint, word je beloond met een tussenfilmpje in comic-stijl. Dit geeft het spel een uniek gevoel dat je bij geen enkele andere online game hebt. Nadat je de levelcap van dertig hebt bereikt, opent DC Universe Online een extra pakket waarin je met duo’s bepaalde missies of kerkers kunt doorlopen. Daarnaast zijn er nog nieuwe uitdagingen en queesten, maar dit zijn meer zoethoudertjes die vooral dienen om nieuwe exclusieve voorwerpen te vinden. Het is behoorlijk moeilijk als gedreven MMO-speler om lang plezier te beleven aan deze game, omdat er te weinig doorontwikkeling is na de levelcap. Grafisch ziet het er allemaal goed genoeg uit. Zelfs wanneer er vele personages door elkaar op het scherm verschijnen. Alle acties en beeldeffecten zijn onderhoudend en zorgen voor een goede algemene sfeer. De vele bekende gezichten zijn goed vormgegeven en komen overtuigend over. De korte comic-achtige filmpjes na elke bekende held of schurk geven vooral de DC Comic-fans iets om naar uit te kijken.

[related_article id=”160734″]

entertainmentfantasymmorpgonlineontspanningrole playingrpgsony

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen