Nieuws

Usenetsites volgen voorbeeld FTD

Nadat downloadgemeenschap FTD vorige week de handdoek in de ring gooide, zijn vijftien gelijkaardige initiatieven gevolgd onder druk van Brein.

Uit een persbericht dat de Nederlandse piraterijbestrijder Brein vorige week de wereld in zond, blijkt dat er na de overgave van FTD vorige week nog elf Usenetgemeenschappen met in totaal 900.000 leden dat voorbeeld zijn gevolgd. FTD telde ongeveer 500.000 gebruikers.

Rechtszaak FTD
De bitse strijd tussen de auteursrechtenwaakhond en FTD, een forum waar gebruikers de locatie en de namen van al dan niet beschermde multimediabestanden in nieuwsgroepen kunnen aangeven, draaide twee weken geleden in het nadeel van de laatstgenoemde uit.

De downloadgemeenschap werd door de rechter gesommeerd om alle verwijzingen naar bestanden van partners van Brein te verwijderen. FTD besloot dan maar het hele zaakje op te doeken, omdat bij een eventuele vrijspraak in beroep de leden toch al vertrokken zouden zijn.

Protestbeweging
De piraterijbestrijder richt zijn pijlen nu op gelijkaardige Nederlandse initiatieven, en stuurt hen dreigmails waarin naar het vonnis rond FTD wordt verwezen. Volgens de Usenetgebruikers op de recent opgerichte protestsite kill-brein.com zouden er inmiddels al vijftien websites gezwicht zijn voor de druk van Brein.

Daarbij horen onder meer FTN2Day, TwilightNZB, Dutch Binaries Program, FTAClub, Movie2be en NZBkingdom. De oprichters van de protestsite roepen de bezoekers op om deel te nemen aan een betoging voor de vrijheid op het internet die op 2 april plaats zal vinden.

breinftdftninternetjustitienieuwsnieuwsgroepenpiraterijtwilightnzbusenet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600