Nieuws

‘Geen nieuwe Zune-mediaspelers meer’

Microsoft wil geen nieuwe mediaspelers met het Zune-label meer uitbrengen. De merknaam blijft wel bestaan.

De zakelijke nieuwssite Bloomberg blaast het gerucht dat Microsoft zijn lijn Zune-mediaspelers uitfaseert nieuw leven in. Een bron beweert dat er geen nieuwe muziek- en videospelers meer komen omdat de vraag ondermaats is.

Muziek- en videowinkel
Microsoft zou zich wel willen toeleggen op het aanbieden van zijn Zunediensten op het Windows Phone 7-platform. Via het Zuneportaal kunnen gebruikers films en muziek aankopen, maar ook ongelimiteerd muziek streamen voor een vast bedrag per maand. Maar deze dienst is in de Benelux niet beschikbaar.

[related_article id=”161452″]

De Zune-mediaspelers zijn Microsofts poging om de hegemonie van Apples iPod-lijn te doorbreken. Maar ze bereikten nooit de cultstatus van die laatste. Microsoft bracht de apparaatjes, ondanks meerdere aankondigingen, nooit op de markt in Europa. Het eerste model verscheen in 2006.

Reactie Microsoft
In een reactie aan Bloomberg laat de softwaregigant niet veel los. “We hebben op dit moment geen nieuws aan te kondigen over nieuwe Zune-toestellen. Onlangs hebben we wel de Zune HD gelanceerd in Canada en we zullen de Zune-spelers blijven ondersteunen in Noord-Amerika."

hardwaremicrosoftmobielmuzieknieuwsvideozune

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600