Nieuws

Facebooktweeling blijft veroordeeld tot 65 miljoen

Het Amerikaanse gerecht heeft maandag in beroep voor een derde keer de tweeling Cameron en Tyler Winklevoss ongelijk gegeven in het proces over de oprichting van Facebook.

De twee voormalige studiegenoten van Facebookoprichter Mark Zuckerberg beweren dat Zuckerberg het idee voor Facebook van hen heeft gestolen. Ze eisen dat een eerdere schikking die ze met hem daarover troffen geannuleerd wordt. De rechtbank bekrachtigt echter opnieuw de schikking.

65 miljoen dollar niet genoeg
De broers Winklevoss kregen eerder al 65 miljoen dollar van Zuckerberg. Met een nieuwe rechtszaak hoopten de twee Zuckerberg nog meer geld afhandig te maken.

Bij een regeling die Zuckerberg in 2008 met de tweeling trof, kregen de broers 20 miljoen dollar cash en 45 miljoen dollar in aandelen. De tweelingbroers vonden later dat ze te weinig geld gekregen hadden, gezien de waarde van Facebook. Ze wilden langs gerechtelijke weg de regeling ongedaan laten maken en een groter bedrag opstrijken.

Update 16.30 uur:
Het advocatenkantoor dat Tyler en Cameron Winklevoss vertegenwoordigt laat weten dat de tweeling nogmaals hogerop gaat. Ze willen een aanvraag indienen om de zaak verder uit te vechten voor het Supreme Court, het Amerikaanse hooggerechtshof. De website Mashable merkt wel op dat deze rechtbank doorgaans minder dan vijf procent van alle aanvragen aanneemt.

financieeljustitienieuwsthe social networkwinklevosszuckerberg

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen