Anonymous eist Navo-hack op

Leden van Anonymous beweren de servers van de Navo te hebben gehackt. Naar eigen zeggen verkregen ze toegang tot geheime documenten.

Het bericht werd via Twitter gemeld. Daarin beweert de organisatie sinds donderdag een gigabyte aan Natodata te hebben bemachtigt. De groep belooft ‘interessante data’ in de volgende dagen vrij te geven. Tegelijk kan de groep het merendeel van de documenten niet publiceren. "Dat zou onverantwoord zijn”, klinkt het.

Een paar van de documenten zijn al gepubliceerd, al is de echtheid nog niet bevestigd. een woordvoerder van de Navo zegt tegenover ZDNet UK dat het op de hoogte is van de claims van Anonymous, zonder in te gaan of het systeem echt werd gehackt.

“Nato’s veiligheidsexperts onderzoeken deze beweringen. We veroordelen het lekken van vertrouwelijke informatie, wat mogelijk de veiligheid van de Navo, zijn bondgenoten, troepen en burgers in gevaar kan brengen."

In een van de documenten staat een schatting te lezen voor een controle- en informatiesysteem voor in Afghanistan ter waarde van tien miljoen euro. Het andere gaat over informatiesystemen voor in de Balkan.

anonymousbeveiligingDocumentenhacknatonavonieuws

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen