Nieuws

Google kan MS-expert niet weren

Een poging van Google om een expert van Microsoft uit de getuigenbank te weren, is mislukt. Voorlopig lijkt het er op dat de man mag spreken in het proces dat Microsoft tegen Motorola aanspande over Android.

Microsoft wou Robert Stevenson laten opdraven om te getuigen dat Android bepaalde patenten van het softwarebedrijf zou schenden. Iets waar Google niet blij mee was, want Stevenson is een externe expert die de Android-broncode niet zou mogen inkijken. Bepaalde delen van de code worden namelijk gedekt door een vertrouwelijkheidsclausule – een feit dat Android-tegenstanders aangrepen om te roepen dat het smartphonebesturingssysteem helemaal niet ‘open’ zou zijn.

De rechter van de Amerikaanse International Trade Commission oordeelt echter dat het blokkeringsverzoek van Google niet ontvankelijk is. Google zou immers nagelaten hebben om het conflict over de expert via overleg te regelen. De zoekgigant zou een cruciaal bewijsstuk – een mail waarin er voor overleg wordt gevraagd – niet hebben geproduceerd.

[related_article id=”161452″]

Microsoft noch Google geven officieel commentaar op de beslissing van de ITC-rechter.

Androidgooglemicrosoftmobielmotorolanieuwspatentenstevenson

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen