Nieuws

HTC Wildfire S

De aandacht van de media en hippe vogels is vaak gericht op de duurste en meest functierijke smartphones. Toch hoef je geen fortuin uit te geven om een degelijke Android-telefoon in handen te krijgen. Het kan zelfs heel goedkoop, getuige het succes van een merk als ZTE.

De Wildfire S met Android 2.3.3 is dan net iets interessanter: hij kost iets meer, blijft echter betaalbaar en eigenlijk ontbreekt er niets op. Gps, een 5 megapixelcamera en alle mogelijke sensors zijn aanwezig, in een behuizing die heel goed is afgewerkt.

Bescheiden succes
De eerste Wildfire verscheen vorig jaar en was een bescheiden succesnummer. Dat had veel te maken met de prijs van circa 270 euro. Hij had ook maar één grote tekortkoming: het scherm toonde een relatief lage resolutie, waardoor onder meer surfen niet zo aangenaam was. Maar goed, voor een prijs die een fractie is van een iPhone (of een highend HTC) kreeg je een toestel waarop je nagenoeg alle Android-apps kon draaien.

[related_article id=”161563″]

En laat HTC nu net bij de S-editie van de Wildfire de grote kritiek op de voorganger, de beperkte resolutie, hebben aangepakt. Dit toestel heeft namelijk een 3,2 inchscherm waarop 320 x 480 pixels verschijnen. Dat is zeker beter bruikbaar dan bij de oorspronkelijke Wildfire. 

Het is overigens indrukwekkend dat het aanraakscherm van de Wildfire S zo snel reageert en beschermd is met het krasbestendige Gorilla Glass, net zoals de iPhone 4 en een groot aantal duurdere Samsung-telefoons. Als er iemand aan het scoren is met de huidige smartphone-hausse, dan zijn het toch echt de jongens die dat spul maken.

Vederlicht
Dit toestel spreekt wellicht mensen aan die af en toe mailen en hun smartphone vooral gebruiken voor Facebook, Twitter, iets opzoeken op Google enzovoort. Voor die zaken is het perfect. Intensieve smartphone-gebruikers zullen struikelen over het kleine scherm (figuurlijk dan), want de letters zijn te klein om lange teksten te lezen en het virtuele toetsenbord is te compact om ellenlange epistels op te stellen.

Dat de Wildfire S slechts een 600 MHz-processor aan boord heeft, stoort mij tijdens het testen helemaal niet. Maar powerusers zullen vast wat meer, ahum, power willen.

Volgens mij zijn er ook wel wat van die geavanceerde gebruikers die de Wildfire S zien zitten als tweede toestel. Bijvoorbeeld voor op reis, als de peperdure smartphone beter op stal blijft.

Ik vraag me zelfs af in hoeverre toestellen als de Wildfire S niet een bedreiging worden voor de duurdere Android-smartphones, inclusief die van HTC zelf. Oké, qua schermgrootte blijft de Wildfire S ver achter op toestellen als de HTC Sensation, LG Optimus 2X en iPhone 4. Maar voor sommigen is dat net een troef, want dit toestel is zeer compact en is voor een smartphone vederlicht. 105 gram, dat kun je nog in een jaszak meedragen zonder dat je constant het gevoel hebt dat je een molensteen om de nek hebt.

Androidhtcmobielreviewswildfire s

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen