Nieuws

Vijf leuke games voor de iPhone, iPad en iPod Touch

Mobiel gamen doe je tegenwoordig niet meer op een spelconsole maar op je iPhone, iPad of iPod Touch. De keuze uit games is enorm.

Angry Birds
Dé mobiele hitgame van de afgelopen jaren is natuurlijk Angry Birds. De boze Finse vogels debuteerden eind december 2009 in de App Store en spelen inmiddels de hoofdrol in drie verschillende games: het klassieke Angry Birds, Angry Birds Seasons en Angry Birds: Rio. De drie apps bieden verschillende thema’s en levels, maar de gameplay blijft wel hetzelfde. Het maakt dus niet uit als je niet kan kiezen.

Er zijn ook HD-versies van de drie Angry Birds-spellen voor de iPad. Die kosten tussen de 1,59 en 3,99 euro. Voor de standaardversies betaal je telkens 0,79 euro. Je kunt ook enkele levels gratis spelen met de demo-apps.

[related_article id=”158256″]

Bejeweled 2 + Blitz
Als je van puzzelspellen houdt, ben je met Bejeweled 2 + Blitz uren zoet. De game dateert al van midden 2008, toen de App Store nog maar net open was, maar is net als Tetris een tijdloze klassieker. De opzet is al even simpel: drie of meer edelstenen met dezelfde kleur op een rij verdwijnen en maken plaats voor nieuwe. Sleep en schuif steentjes tot er geen combinaties meer mogelijk zijn. Leuk aan de iOS-versie is dat je kan concurreren met je vrienden op Facebook en deel kan nemen aan toernooien.

Bejeweled 2 + Blitz kost 0,80 eurocent.

Plants vs. Zombies
In Plants vs. Zombies, net als Bejeweled 2 afkomstig uit de stal van PopCap Games, verdedig je in pure tower-defensestijl je voortuin tegen een horde zombies. Je arsenaal bestaat uit 49 verschillende planten die stuk voor stuk hun sterktes en zwaktes hebben. Een beetje strategisch denken is dus geen overbodige luxe.

Voor de iPhone- en iPod Touch-versie van Plants vs. Zombies betaal je 2,39 euro en voor de iPad-editie 5,49 euro.

Cut the Rope
Cut the Rope ziet eruit als een spelletje voor kinderen met het schattige monstertje Om Nom in de hoofdrol en de kleurrijke graphics. Maar schijn bedriegt. Aanvankelijk zijn de korte puzzellevels, waarin je touwen moet doorsnijden om snoepjes in Om Noms mond te laten vallen, niet al te moeilijk. Maar de de maximumscore behalen in de latere puzzels vereist heel wat doorzettingsvermogen. Gelukkig kun je een level overslaan als je echt vast zit.

Enkele puzzels zijn gratis te spelen in de lite-versie van Cut the Rope. Voor het volledige spel op de iPhone ben je tachtig eurocent armer en op de iPad 1,60 euro.

Fruit Ninja
In Fruit Ninja komt het aan op je reflexen. Tegen een rustgevende achtergrond worden verschillende vruchten de hoogte in geslingerd. Die moet je met een haal van je samuraizwaard doormidden klieven. Hoe meer vruchten je in een slag spiest, hoe hoger je score. Af en toe verschijnen er ook bommen op je scherm. Raak je die, dan is het game over. Laat je niet misleiden door de simpele gameplay, Fruit Ninja is zeer verslavend.

Naast de lite-versie van Fruit Ninja vind je in de App Store de iPad-versie voor 2,39 euro en het standaardspel voor tachtig eurocent.

angry birdsapp storeappleappsbejeweled 2cut the ropefruit ninjagamingiosipadiphoneipod touchitunesmobielnieuwsplants vs zombiessoftware

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen