Nieuws

Review: The Gunstringer

The Gunstringer is een van de weinige titels waarvoor je Kinect in huis zou kunnen halen. De speelduur van vier uur is jammer genoeg een beetje magertjes, maar echte fans zullen er ongetwijfeld meer uit halen door middel van de extra's en geheime voorwerpen. Eindelijk nog eens een goede Kinect-game.

Op wraak belust skelet

Het verhaal is relatief eenvoudig: je wordt uit de dood verrezen om je te wreken voor verraad. Doorheen je avontuur zal je oog in oog komen te staan met voodoopriesters, kungfumeesters, oliebaronnen en ‘meisjes van plezier’. Genoeg voer voor entertainment en dat is exact wat The Gunstringer beoogt. Je hebt het commando over een skelet met een opvallende poncho en hoed, helemaal in Clint Eastwoord-stijl. Het wilde westen is je speeltuin, de marionetten op het scherm zijn de vijand. Aan jou om je te wreken. Zoals elke Kinect-titel moet je de eerste keer je kamer wat aanpassen voor de game. Zeker als je al zittend de game wilt spelen, is een goede afstand heel cruciaal. Rechtopstaand werkt het best, op ongeveer twee meter van de sensor. Vooral het zittend spelen is een uitzondering tussen alle Kinect-titels. Hopelijk zullen er nog veel toekomstige games dit idee volgen. Met de ene hand bedien je het wapen, terwijl je met de andere hand het personage verplaatst. Springen doe je bijvoorbeeld door even je hand op te halen. Het spel geeft je de nodige tijd om je aan te passen en verhoogt het niveau tijdig, waardoor het allemaal uitdagend blijft.
Doorheen het spel krijg je de controle over verschillende vuurwapens, gaande van een shotgun tot een zwaard of zelfs een vlammenwerper. De humor in het spel is zo creatief dat het om de haverklap een glimlach op je mond tovert. De bediening gaat bovendien heel vlot, niet altijd evident voor een Kinect-game. We merken wel dat The Gunstringer oorspronkelijk bedoeld was als een downloadtitel. Een speelduur van amper vier uur is veel te weinig. Zelfs met de vrij te spelen bonussen, filmpjes, commentaar van het ontwikkelteam en gratis downloadcode voor Fruit Ninja Kinect (tien euro) krijgen we te weinig waar voor ons geld. Als extra krijg je nog een gratis DL, getiteld The Wavy Tube Man Chronicles. Het is een zeer uitgebreide DLC die in feite een liefdesbrief is naar games uit de jaren ’90. Ludiek en vooral heel leuk als je veel games hebt gespeeld in de tijd.

[related_article id=”160734″]

360-gameshome-entertainmentkinectontspanningpixelshootertwistedx360xbox

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600