Nieuws

Jetman vliegt in formatie met straaljagers

Yves Rossy doet het opnieuw: in een nieuw filmpje vliegt de man met een jetpack in formatie met een stel straaljagers.

Als je je de afgelopen dagen toevallig in de Zwitserse Alpen bevond, heb je Yves Rossy misschien wel zien voorbijvliegen. Deze Zwitserse uitvinder-piloot, ook bekend als Jetman, kwam eerder al in het nieuws met zijn door straalmotoren aangedreven vliegpak.

Deze keer vloog hij in formatie met twee toestellen van het Breitling Jet Team, het grootste professionele (en bovendien particuliere) luchtacrobatiekteam.

Hulp van helikopter
Gelukkig werd alles op video vastgelegd. Alles begint met Rossy die zich zwaar beladen vastklampt aan de zijkant van een helikopter. Zodra de helikopter genoeg hoogte heeft springt Rossy naar beneden. Hij start de vier motoren van zijn vliegpak en vliegt in formatie met de twee Albatros-jets.

In 2008 gebruikte de Zwitser zijn vliegpak om het Kanaal over te steken; hij vloog van Frankrijk naar Engeland in 9 minuten en 7 seconden en haalde snelheden tot 300 km/u.

In 2010 ging hij de eerste keer voor luchtacrobatiek en deed een spectaculaire looping rond een heteluchtballon. Dit jaar vloog Rossy met zijn vliegpak over de Grand Canyon.

 

 

 

aerobaticsbreitlingjetpacknieuwsstuntyves rossy

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen