Nieuws

Eerste tablet met Android 4.0 kost 99 dollar

De eerste tablet met Android 4.0 Ice Cream Sandwich aan boord is nu verkrijgbaar in China, voor minder dan honderd dollar.

De Novo7 is te koop voor 99 dollar via de webwinkel van fabrikant Ainovo. Voor de verzending betaal je wel nog 60 dollar extra. De Novo7 beschikt over een capacitief touchscreen met een diagonaal van 7 inch. De resolutie is niet bekend.

Zuinig
Op één batterijlading moet je met de Novo7 acht uur video kunnen bekijken, zeven uur surfen op het internet of zes uur gamen. De ICS-tablet beschikt over een camera aan voor- en achterzijde en kan video in 1.080p-resolutie decoderen en via de HDMI-uitgang naar een televisie sturen.

[related_article id=”161563″]

De Novo7 zal in de komende maanden met een andere naam en onder een ander merk opduiken in de Verenigde Staten en in andere landen, lezen we in het persbericht. Ook komen er versies met een schermdiagonaal van 8 en 9 inch.

Geen ARM maar MIPS
De processor van de Novo 7 is gebaseerd op de in tabletland ongebruikelijke MIPS-architecteur van chipbakker Ingenic en rekent op 1 GHz. MIPS Technologies heeft de broncode van Android 4.0 Ice Cream Sandwich, die Google vorige maand vrijgaf, aangepast aan zijn architectuur. Intel deed dat ook.

MIPS-processors worden voornamelijk gebruikt in intelligente apparaten zoals settopboxen en televisies. Het bedrijf ziet smartphones en tablets als een logische uitbreiding daarop. De Chinese overheid gebruikt ook MIPS-CPU’s in zijn chipontwerpen.

ainovoAndroidandroid 3-2android 4-0armgoedkope tablethardwarehoneycombice-cream sandwichmipsmobielnieuwsnobo7softwaretablet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen