Nieuws

Hebbeding: SSD in Zwitsers zakmes

Victorinox stelt op de CES-beurs de "kleinste SSD met grote opslag" voor. Victorinox is vooral bekend van zijn andere producten: Zwitserse zakmessen.

Het bedrijf toont zijn kunnen deze dagen op de CES-show in Las Vegas. Het stelt er twee nieuwe opslagproducten voor die superveilig moeten zijn: de nieuwe Victorinox SSD en de Victorinox Slim 3.0 USB-schijf.

Kleinste ter wereld?
De nieuwe SSD bestaat schijnbaar vooral uit superlatieven: volgens het bedrijf is het de kleinste SSD met grote opslagcapaciteit ter wereld. De SSD is zo groot als een Zwitsers zakmes, de eerste SSD met één connector voor zowel USB als esata, en de eerste met een op e-ink gebaseerd, bi-stabiel grafisch scherm. Bovendien zou het geen echt Zwitsers zakmes zijn als er geen messen in zaten.

Het kleine opslagmedium is beschikbaar in versies tussen 64 GB en 1 TB; het kan bestanden lezen met snelheden tot 220 MB per seconde en schrijven tot 150 MB/s. De kleine schijf bevat ook Victorinox’ beveiligingssoftware, die je data versleutelt en back-upt. Bovendien kun je gemakkelijk privébrowsen en je bladwijzers veilig synchroniseren.

De Victorinox Slim biedt evenveel veiligheid en encryptiemogelijkheden, op verscheidene USB 3.0-sticks met een opslagcapaciteit die varieert tussen 16 GB en 128 GB. En jawel, ook hier zitten er messen aan vast.

Prijs en beschikbaarheid zijn op het moment van schrijven nog niet beschikbaar, maar vermoedelijk zullen deze hebbedingen allesbehalve goedkoop zijn.

ceslas vegasnieuwsopslagssdvictorinoxzakmes

Gerelateerde artikelen

Volg ons

€350 korting op de Tenways CGO600

€350 korting op de Tenways CGO600

Bekijk de CGO600