Nieuws

Al drie jailbreaks voor iPad 3

Hackers hebben de nieuwe iPad amper één dag na zijn lancering van zijn beveiliging kunnen ontdoen en dat op drie verschillende manieren.

De nieuwe iPad, ook wel iPad 3 genoemd, wordt standaard geleverd met versie 5.1 van Apples mobiele besturingssysteem iOS. Hackers zijn er via verschillende beveiligingsgaten of combinaties hiervan in iOS in geslaagd om eigen code uit te voeren op Apples jongste.

Cydia
Hacker MuscleNerd van het iPhone Dev Team tweette vrijdag, op de dag dat de iPad 3 in de verkoop ging in de Verenigde Staten en tien andere landen, enkele foto’s van een nieuwe iPad waarop de alternatieve applicatiewinkel Cydia staat geïnstalleerd. Dat is enkel mogelijk indien de iPad gejailbreakt is.

[related_article id=”158256″]

Beveiligingsexpert Stefan Esser, ook bekend onder het hackerpseudoniem i0n1c, wou daar niet voor onderdoen en plaatste prompt een YouTube-filmpje van zijn eigen knutselwerk online. Daaruit valt op te maken dat zijn jailbreak ‘untethered’ is. Dat wil zeggen dat de jailbreak behouden blijft na een reboot. Hackers Grant Paul (chpwn) en Paul Griffin (phoenixdev) ontwikkelden samen een derde methode.

Jailbreak-tools in aantocht
Software waarmee eigenaars van een iPad 3, of een andere toestel met iOS 5.1, hun apparaat van zijn beveiliging kunnen ontdoen is nog niet beschikbaar maar kan nu niet lang meer op zich laten wachten.

a5xapplebeveiliginghardwareios 5-1ipadipad 3iphone dev teamjailbreakmobielnew ipadnieuwssoftware

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen