Nieuws

Apple wil Australische iPad-kopers terugbetalen

Apples 4G in de iPad werkt niet met de Australische netwerken. Het bedrijf overweegt daarom om de klanten Down Under terug te betalen.

De jongste iPad kan razendsnel internetten via een 4G-verbinding. Althans in de Verenigde Staten, want de gsm-chip in het toestel kan niet overweg met het Australische 4G-netwerk, net zoals het ook niet met de Europese 4G-netwerken om kan.

Toch verkoopt Apple de iPad in Australië als ‘gepast voor 4G’. Die bewering is niet helemaal gelogen, maar ze doet de werkelijkheid toch wat geweld aan. Dat vond ook de Australische overheidsdienst voor concurrentie- en consumentenzaken: de consument wordt misleid.

[related_article id=”152275″]

Apple heeft naar eigen zeggen nooit beweerd dat de 4G-verbinding in Australië zou werken. Maar in het aanschijns van een rechtszaak zei Apple tegen het Australische Federale Hof dat het overweegt om teleurgestelde klanten terug te betalen.

4G in de iPad
De iPad heeft twee varianten: een met wifi en een met zowel wifi als 4G via de technologie LTE. Het toestel kan ook overweg met de tragere 3G-netwerken. De 4G-verbinding werkt echter enkel in de frequentiebanden 700MHz en 2100MHz, terwijl het Australische netwerk de frequentieband 1800MHz gebruikt. Europa gebruikt trouwens ook de Amerikaanse frequenties niet.

De site van Apple heeft een grote titel die trots zegt ‘iPad met wifi + 4G’. Maar in de kleine lettertjes staat dat die 4G enkel overzees werkt.

Hebben jullie zelf al een iPad gekocht? En ben je teleurgesteld in de wetwerksnelheid? Laat het hieronder weten in het reactieforum.

australi-hardwareipadipad 3kopennieuwsterugbetaling

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen