Nieuws

De private cloud verdient zichzelf terug [Partner info]

De private cloud-oplossingen van MicrosoftVoor de private cloud-oplossingen van Microsoft worden licenties verschaft op processorbasis. Hierdoor profiteren bedrijven van de voordelen van cloud computing, zoals de mogelijkheid tot schaling met ongelimiteerde virtualisatierechten en lagere kosten.
Voor de private cloud-oplossingen van andere marktspelers worden bijvoorbeeld licenties verschaft op basis van het aantal virtuele machines of de hoeveelheid virtueel geheugen dat aan deze virtuele machines is toegewezen.

Een uitvoerige analyse geeft aan dat een private cloud-oplossing van Microsoft over een periode van drie jaar vier tot bijna tien maal goedkoper kan zijn dan een vergelijkbare private cloud-oplossing van andere partijen.

Voordelen van hostingBedrijven kunnen, om de kosten te verminderen, ook kiezen voor een gehoste private cloud waarbij een hosting provider de hardware onderhoudt. Dat stelt hen in staat om hun kapitaaluitgaven te beperken en hun budget voor operationele uitgaven te verhogen. Een private cloud is hun exclusieve eigendom en ze betalen alle kosten voor het beschikbaar houden van computer resources in plaats van ze met anderen te delen wanneer ze niet gebruikt worden. Maar dit kan goedkoper zijn dan de huidige systemen te blijven gebruiken.

[related_article id=”161452″]


Geleidelijke integratie
In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, kunnen bedrijven ervoor kiezen om hun datacenter geleidelijk over te brengen. Ze kiezen dus zelf wanneer ze welke applicaties in de cloud integreren. Idealiter integreren ze eerst applicaties die elke maand gedurende een korte periode intensief gebruikmaken van de resources en die de rest van de tijd niet worden gebruikt. Of applicaties die permanent een beperkt aantal resources gebruiken, maar ook periodes van intense activiteit kennen. Door dit te doen, kunnen bedrijven ook de kosten die ermee samenhangen, in de tijd spreiden.

Lees meer over het rendement van de private cloud-oplossingen van Microsoft.

applicatiescloudcloud solutionscloud-oplossingendata centerkostenbesparendmicrosoftprivate cloudrendementtechzone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen