Nieuws

Jarige Frogger ontwijkt realtimeverkeer

Ter ere van de verjaardag van de jaren ‘80-klassieker Frogger kun je nu een nieuwe versie spelen: de kikker moet nu in realtime het New Yorkse verkeer ontwijken.

Frogger was een populair arcadespel in de jaren 1980. Dankzij wat hulp van reclameman Tyler DeAngelo neemt de bekende kikker het in realtime op tegen de wereld. DeAngelo gebruikte een webcam om het verkeer van de drukke Fifth Avenue in New York op te nemen. Hij schreef code die auto’s kon herkennen in het beeld en veranderde de opgenomen webcambeelden door livebeelden. Dat betekent dat de kikker auto’s ontwijkt terwijl die auto’s hun weg banen door New York.

Nadat het spel klaar was werd het geïnstalleerd in een echte arcadekast. Het spel werd vervolgens op het voetpad van Fifth Avenue gezet, waar je het live kon spelen. “Dit jaar betekent ongeveer de dertigste verjaardag van Frogger”, schrijft DeAngelo op zijn website. “Om dat te vieren wou ik zien hoe het spel eruit zou zien als het vandaag werd ontwikkeld.”

Tentoonstelling
DeAngelo en zijn medewerkers, Renee Lee en Ranjit Bhatnagar, hopen dat hun spel wordt tentoongesteld in de ‘Art of Video Games’-tentoonstelling in het Smithsonian Amerian Art-museum. Die tentoonstelling opende op 16 maart en bevat tachtig spellen die geselecteerd werden om de evolutie van het medium te tonen.

Frogger werd origineel ontwikkeld door Konami en zag het levenslicht in 1981. In het spel ben je een kikker die allerlei obstakels moet ontwijken, zoals auto’s, boomstammen en alligators.

froggergamekikkerkonaminieuwsobstakel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen