‘Spotify werkt aan radiodienst’

Muziekstreamdienst Spotify werkt volgens Bloomberg aan een online radiodienst voor de VS. Die zou eind dit jaar verschijnen.

Het persbureau citeert twee anonieme bronnen. volgens hen zal de dienst dienst worden gefinancierd met advertenties en zal het een directe concurrent voor Pandora worden. Op dit moment zouden partners worden geïnformeerd over het project.

Het Zweedse bedrijf maakt al enkele jaren furore met zijn streamingdienst op computers en smartphones. De dienst heeft een radio-applicatie, maar biedt daarmee niet dezelfde mogelijkheden als Pandora. Hier kan je op basis van je favoriete genres je eigen zender samenstellen.

Goedkoper
De nieuwe Spotify-dienst zou net als Pandora werken als een online radiozender, wat op vlak van royalties goedkoper is dan het model waarbij je als gebruiker zelf je nummers kiest.

Voordelen
Voor Spotify zijn er twee voordelen aan een eigen Pandora-concurrent. Het bedrijf kan meer gebruikers aantrekken die mogelijk naar een betaald abonnement overstappen. Anderzijds kan een radiodienst meer artiesten aantrekken. Zo zijn de Beatles vooralsnog niet te vinden op Spotify.

De streamingdienst zelf geeft geen commentaar op het gerucht. “We hebben geen aankondigingen te delen op dit moment” klinkt het tegenover Bloomberg.

audiomuzieknieuwspandoraradiospotifystreaming

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen