Nieuws

Super tip: Razendsnel downloaden op YouTube

We komen om in de software om YouTube-video’s te downloaden, maar met deze truc heb je helemaal geen externe programma’s meer nodig.

De makers van de online dienst Deturl.com wilden het downloaden van online video’s zo eenvoudig mogelijk maken en kwamen met een geniaal idee op de proppen. Door 3 letters toe te voegen aan het webadres van een YouTube-clip, wordt je doorgeleid naar een pagina waar je je video direct kunt downloaden.


Deze truc werkt alleen op Youtube.com. Open de video die je wilt bekijken en voeg nu de letters pwn in, vlak voor het woord youtube in de url (zie voorbeeld). Je wordt nu automatisch doorgeleid naar een overzichtspagina waar je  kunt kiezen uit een aantal online diensten waarmee je clips in mp4- of flv-formaat kunt downloaden, maar het is ook mogelijk om alleen het geluid naar je desktop te halen in mp3-formaat.

We hebben de dienst uitgeprobeerd voor verschillende YouTube-clips en willen je alvast enkele opmerkingen meegeven. Veel van de downloaddiensten waar Deturl.com mee samenwerkt, maken gebruik van Java, een plug-in die je browser mogelijk onveilig maakt voor malware.

Daarnaast is de kwaliteit van het gedownloade materiaal wisselend, dus als je op zoek bent naar de beste service, gebruik dan een programma als Freemake Video Converter, desktopsoftware die je in grote mate controle geeft over formaat en kwaliteit.


De PWN-truc werkt zover wij weten alleen op YouTube.com en is ideaal als je op andermans computer snel een filmpje van het web af wil plukken om later te bekijken op je telefoon of thuiscomputer.
Met dank aan Freeware Genius voor de handige tip.

 

downloadenhelpmp3snelvideowebsiteyoutube

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen