Nieuws

OpenStack in Ubuntu 12.10

Canonical, het naar eigen zeggen eerste bedrijf dat een commercieel OpenStackproduct aanbiedt, verwacht de volgende generatie aan te bieden in zijn oktoberrelease 12.10. OpenStack is een Infrastructure as a Service-project voor cloud computing en Ubuntu noemt het ‘de cloud op mensenmaat’, ‘the cloud for human beings’ in het Engels’.

Bovenop de ondersteuning van OpenStack, zal de release 12.10 ook de ontwikkeltools Juju en Charms die applicatie-ontwikkeling zegt Kyle MacDonald de cloudverantwoordelijke bij Canonical, het bedrijf achter Ubuntu.

“Je zal meer technologie als Juju zien in 12.10”, zegt hij. “Juju maakt het eenvoudig om applicaties te creëren en ontwikkelen en je moet zelfs de details niet kennen. Dit is hoe Canonical juju en Charms zelf omschrijft op zijn website: “Na jaren gewerkt te hebben met de belangrijkste cloudproviders zoals Amazon en Rackspace hebben we Juju ontwikkeld, een revolutionaire service-orchastratietool die de gegevens van een app (afhankelijkheden, relaties en platformconfiguratie) omvat in een ‘charm’.”

Juju charm is een verzameling voorgefabriceerde instructies die een clouddienst uitrollen. Er zijn er al meer dan 50 beschikbaar voor diensten zoals hadoop; PostgreSQL en Drupal.

Canonical ontplooit zijn Ubuntu 12.10 OpenStack-distributie met Rackspace, HP en Dell eb biedt enterprise support voor OpenStack op HP en Dell.

Linuxconcurrenten RedHat en Suse hebben ook plannen om binnenkort OpenStackdistro’s uit te brengen.

besturingssysteemcloudnieuwsopenstackossoftwareubuntu

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen