Nieuws

Apple: Paarse schijn op foto’s iPhone 5 is normaal

Na al de kritiek op de nieuwe Apple Maps in iOS 6, krijgt het bedrijf uit Cupertino nu opnieuw een reeks klachten over zich heen.

Deze keer gaat het over de camera in de iPhone 5. De laatste dagen kwamen verschillende meldingen van gebruikers die een paarse schijn te zien kregen op foto’s die bij fel licht werden getrokken.

Er werd al heel wat gespeculeerd over de oorzaken voor deze paarse schijn, die ondertussen ook al bekend staat onder de naam “Purplegate”. Gebruikers hopen dat het om een bug gaat die met een software-update kan worden verholpen. Anderen vrezen dat de oorzaak bij de lens ligt. In dat geval zou het probleem minder makkelijk te verhelpen zijn.

[related_article id=”158256″]


Foto van Gizmodo

Apple heeft zich intussen over het probleem uitgesproken. Technologiesite Gizmodo kreeg een officiële e-mail van Apple in handen, gericht aan een gebruiker die geklaagd had over de paarse schijn op zijn foto’s. In de e-mail staat te lezen dat het normaal is dat de camera bij fel licht een paarse schijn op de foto toont. Als oplossing raadt Apple aan om de camera weg van het felle licht te richten wanneer je foto’s maakt.

Het ziet er dus niet naar uit dat gebruikers een oplossing voor het probleem mogen verwachten. Volgens Apple is het gewoon een kwestie van je toestel op de juiste manier vast te houden.

applecamerahardwareiphone 5mobielnieuwssmartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen